31.01.2018

Markdrag - giftig etter storørretenEn av mange typer som bør prøves
 
Markdrag eller konvoy som det også er kalt, fiskes 20 – 40 meter etter kano eller båt i lav fart. Gjerne i rykk og med solide svinger. Det er ikke rent sjeldent det biter i utgangen av en sving!
Sjekk utstyret ofte, det er ganske kleint å ha padla i 2 timer for å finne ut at 1) man ikke har mark på, eller 2) det er fullt av gress og linjer.

Utstyr for å fiske med markdrag
  • Vanlig stang (9 fot, kastevekt opp til 35gram)
  • Snøre tilpasset fart og vekt på slepet.
  • En boks mark, maggot eller agnfisk
  • Sylskarpe treble eller sirkelkroker
  • Stangholder er en fordel (men litt god plassering av bein, så går det bra uten og)
  • Håv
  • Redningsvest

Blinker godt i vannet

Markdrag festes veldig enkelt på enden av lina, med styreskjea nærmest stangtuppen. Ofte kan det lønne seg å sette på en liten fortom bak markdraget på en halvmeter og med svirvel, for å unngå det aller største av spinn på snøret.
Gass på med en solid klase mark, du er ikke på jakt etter 200 grams ørret, men solide pannefisk som vet å sette pris på et jafs!

Troll markdrag - anbefalt etter storørret
Det finnes mange typer markdrag, på Fisketid.no har 76 ulike typer - så hva skal man velge. Ifølge nettsiden her anbefaler de  Troll markdrag fra Fishmore, dette er drag som stiller helt i egen klasse! Troll markdrag er nytt på markedet i 2009 og disse dragene er og få i mange forskjellige farger som alle fisker meget bra.Alle Troll markdrag som har påmontert dekor har hellakkerte skjeer for ekstra glans og holdbarhet, blader uten dekor er også hellakkerte for lang levetid. Wiren er også belagt med coating for lang levetid. Alle komponentene som er brukt ved sammensetting av Troll markdrag er av beste kvalitet og styreskjeene er laget i aluminium som gir ekstra levetid og synlighet i vannet under fiske. Løse styreskjeer i plastikk og aluminium er og få kjøpt i nettbutikk med fiskeutstyr fisketid.no, se anbefalt tilbehør lenger ned å denne siden.
 
 
 
 

Til slutt legger jeg med en kort videosnutt fra en fisketur i sommer. Vi gjorde et siste desperat forsøk på å lure opp en pen fjellørret før turen gikk hjemover. Vi byttet til  treble krok og trøkte på 3-4 store mark, nå skulle storfisken på. Det tok bare noen minutter før stangen sto i bua og alle i båten var ekstase, klikk på videon over og se hvordan det gikk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar