10.06.2019

Fiske etter fjellørret

Ole Jan og Knut er klare
I dag gikk turen til Edland for å se om fjellørreten var på bett. Vi startet tidlig, Knut hentet meg kl 06:00 og etter 2 timer i bil var vi fremme, Tveitvann i Edland var målet. Vi fikk med oss "morrabettet" og flere fine fisker var i balja før det hadde gått en time.
 
Tveitvann i Edland
Det bet på litt forskjellig dag, både sluk og wobbler - flue som opphenger fungerte også. Vi fisket noen timer før vi tok en pause på land for å strekke litt på bena. Det ble noen kast fra land, satte også på en dupp med mark som jeg kastet ut. Etter noen kast med sluk og en ørret senere var duppen vekk og snøret skar utover, fin fisk tenkte jeg. Etter en moro kamp og god håving fra Knut var kilosørreten (nesten) og dagens største fisk på land
 
Dagens største på  950 gram
Vi fikk etterpå noen pene fisker på flue før vi måtte gi oss ca kl 15, pga andre planer på kvelden. Vi hadde med oss ca 30 pene ørreter hjem i tillegg satte vi tilbake sikkert like mange som vi syntes var i minste laget. Tipper fisken vi hadde med oss hjem hadde en snittvekt på ca 2-300 gram - fin stekefisk. Takker Knut og Ole Jan for en kjempefin tur, neste tur er allerede under planlegging.

Pen fjellørret
 
Ole Jan med dagens fangst


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar