04.11.2016

Storørret fra BreimsvatnetFikk bildet av denne fine ørreten fisket av Håvard Mårstøl. Ørreten veide over 5 kg og ble tatt i vakre Breimsvatnet som ligger i Gloppen kommune i Sogn og Fjordane.
Tommel opp for vassdragsmyndighetene i Gloppen, de valgte  å stole på rapporten som kraftmotstandernes innleide konsulenter fikk laget, og Norges vassdrags- og energidirektoratet (NVE) fraråder nå utbygging av Breimselva av hensyn til nettopp storørreten.
Link til avisreportasjen finner du her.

3 kommentarer:

 1. Hei Aslak. Du veit tydlegvis meir enn meg om kva som skjer her oppe på vestlandet. Håper denne utbyggjinga av kraftverk vert stoppa. Det er alleride gjort alt for mykje skade på mange vassdrag med denne kraftutbyggjinga.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen. Leste litt om vannet og kom over denne artikkelen. Dette er jo veldig positivt for storørretten i Breimsvatnet. Skulle ønske flere kommuner tok tak for å verne de ulike storørretstammer rundt om i Norge.

   Slett
  2. Veit att det trues med utbygging i Jølstravatnet også. Ett konstant spøkelse som alltid truer. Også der brukes storørreten som argument mot utbygging.

   Slett